Peter

Getuigenis loopbaanbegeleiding

“Na een tijdje van chaos op het werk en thuis is er iets geknapt, het ging niet meer… een tijdje thuis blijven was het beste… om uit te rusten… om alles op een rijtje te zetten. De grote vraag die door mijn hoofd spookte was: wat wil ik nu juist nog en wat niet meer…

Ik speelde al even met het idee om loopbaanbegeleiding te gaan volgen en via een folder bij  de dokter kwam ik terecht bij Azertie.

Gesprekken, oefeningen, nadenken over mezelf, wat ik nu eigenlijk echt wilde doen als alles kon… Niet altijd even makkelijk om die dingen luidop te zeggen en op papier te zetten. Maar het hielp wel om mijn gedachten opnieuw te ordenen. Het  werd allemaal weer wat lichter en duidelijker  in mijn hoofd.
Op het einde van de begeleiding had ik een duidelijk beeld van wat ik wou doen op het werk en persoonlijk vlak. Ik had een “plan”, een houvast om een gesprek aan te knopen met mijn coördinator, om ervoor te zorgen dat mijn werk terug de uitdaging werd die ik wilde.

Op persoonlijk vlak kan ik nu, meestal zonder schuldgevoel, ook die dingen doen waar ik nood aan heb als ontspanning. Ik zet mezelf niet meer op de laatste plaats en ga ook daadwerkelijk dingen doen die “ik” graag wil doen. Ik weet nu dat “tijd hebben en maken” voor jezelf heel belangrijk is om met een fris hoofd en een goed gevoel het huishouden te “runnen” en je werk goed te doen.
Mijn begeleidster bij Azertie heeft mij daarbij heel goed ondersteund en begeleid. Alles ging stap voor stap en als ik vragen had kon ik steeds bij haar terecht, in een gesprek, telefonisch of via mail. Haar tips en tricks waren en zijn nog steeds heel bruikbaar. Ik moet aandacht blijven hebben voor mijn “valkuilen”, maar ik weet nu wel welke dat juist zijn.”

« Terug naar overzicht
xplicitPeter